Doğal gaz çevreye en az zarar veren fosil yakıt olsa da hidrojen çevreye etkileri daha da azaltılmış, karbonsuzlaşma çabalarına katkı sağlayacak yeni bir çözüm olarak karşımıza çıkmaktadır. Clean Gas Türkiye, yenilenebilir kaynaklar kullanılarak iklim değişikliği etkilerinin azaltılması, karbonsuzlaşma çalışmalarının yürütülmesi için kurulmuştur. Hidrojen ve biyogazın doğal gaz sistemlerine enjekte edilmesi ile ilgili hem laboratuvar hem de pilot bölge çalışmaları bu çatı altında yürütülmekte.
2019 yılında GAZBİR-GAZMER olarak Power-to-Gas çalışmalarına başladı. Çalışmaların başlamasıyla enerji alanında yenilenebilir ve düşük karbonlu gaz çalışmalarının yürütülmesi amacıyla GAZBİR-GAZMER tarafından Konya’da Temiz Enerji Teknolojileri Merkezi kuruldu. Kurulumu tamamlanan laboratuvar ile birlikte GAZBİR-GAZMER olarak temiz enerji teknolojileri çalışmalarımızı Clean Gas Türkiye adıyla yürütmeye başladık. 2020 yılının başında başlatılan Yenilenebilir Gaz Üretimi Projesi ile doğal gaza hidrojen enjektesi laboratuvar çalışmaları tamamlandı.
Yapılan çalışmaların kapsamı artırılarak pilot bölgede birden fazla konuta doğal gaz-hidrojen karışımı çalışmaları ile devam edilmekte. Aynı zamanda doğal gaza biyometan enjekte edilmesi ile ilgili fizibilite çalışmalarını tamamlayarak laboratuvar çalışmalarına başlayacağız.
Doğal gaz- hidrojen karışım gazının endüstriyel yakıcı cihazlarda denenmesi konusunda 2021 yılında başlattığımız proje ile laboratuvar testleri gerçekleştirilecek.